Home > General > Rebot a les borses

Rebot a les borses

22/09/2021

Ahir els mercats van decantar-se pel verd després d’un dilluns de correccions força rellevants arreu del món. Els ànims es van calmar amb la possibilitat d’una afectació limitada sobre la resta de l’economia de la comentada fallida del gegant immobiliari Evergrande.
Els principals índexs europeus van cotitzar amb variacions a l’alça de prop d’un punt percentual, després de declaracions de diversos membres del Banc Central Europeu, com ara la presidenta Lagarde, De Guindos i Enria. D’altra banda, la Comissió Europea va afirmar que tindria sentit que la vacuna d’AstraZeneca estigués a la llista de les acceptades pels Estats Units de cara a la reobertura de fronteres que el país preveu fer a partir del mes de novembre.
Creuant l’Atlàntic, als Estats Units les alces van ser més moderades, sent el Nasdaq el que liderava els guanys. En l’esfera econòmica destaquem la publicació de vàries dades relacionades amb el sector immobiliari, com ara la positiva evolució dels permisos de construcció, que es va situar el mes d’agost en 1.728 milions davant dels 1.600 milions esperats i els 1.630 milions de l’anterior lectura. Els inicis de construcció d’habitatges també van sorprendre a l’alça, així com l’índex de compte corrent del país.
A l’Àsia les borses xineses van romandre tancades per festivitat, mentre que el Nikkei japonès va recollir el nerviosisme del dia anterior amb un retrocés del 2,17%.
L’encreuament eurodòlar cotitzava estable, prop d’un tipus de canvi d’1,1720. Per últim, el petroli corregia moderadament, situant-se el preu del WTI i el Brent en 70 dòlars i 74 dòlars per barril, respectivament.

Categories: General Tags: