Home > General > Impacte econòmic superior a l’esperat

Impacte econòmic superior a l’esperat

16/09/2021

Les borses de la Xina van recollir amb pessimisme les diverses dades macroeconòmiques que es van publicar sobre l’evolució econòmica del gegant asiàtic. La desacceleració provocada per l’onada Delta durant aquest estiu va ser més forta que l’esperada, provocant que el creixement d’indicadors, com ara l’índex de producció d’industrial, s’hagi situat en un 5,3% interanual fins al mes d’agost, inferior a les estimacions dels analistes. Les vendes minoristes també van decebre amb un augment del 2,5%, quan la previsió era del 7%.
Durant la sessió europea també es van donar a conèixer referències com, per exemple, l’IPC del Regne Unit, que va indicar que els preus han pujat més de l’esperat, i el de França, que es va situar en línia amb les expectatives. Addicionalment, la producció industrial de la zona euro entrava en creixement des de la caiguda del 0,1% de l’anterior lectura, incrementant-se en un 1,5%. Pel que fa a les borses, al vell continent també regnaven les vendes, ja que l’Euro Stoxx-50 tancava amb una pèrdua de l’1,08%, situant-se en 4.146 punts, sent el principal damnificat l’IBEX-35 amb un retrocés de l’1,69%.
D’altra banda, els índexs dels Estats Units cotitzaven amb indefinició, sense grans moviments. Per últim, la publicació de la variació dels inventaris de petroli de l’AIE va apuntar un cop més el dinamisme en la demanda de cru, ja que es va reduir en gairebé el doble al que estava previst. El petroli va reaccionar amb guanys importants, de prop del 3%, situant el WTI en 72,59 dòlars i el Brent en 75,55 dòlars per barril.

Categories: General Tags: