Home > General > Obertura de setmana alcista per a les borses europees

Obertura de setmana alcista per a les borses europees

14/09/2021

Ahir vam tenir una sessió amb escasses referències macroeconòmiques, en què van destacar les compareixences de Lagarde i Schnabel, del Banc Central Europeu, i l’Informe mensual de l’OPEP. En el terreny de la política els demòcrates dels Estats Units definien el rumb a la fiscalitat del país, el qual s’espera que passi per un augment d’impostos a empreses i a individus d’altes rendes.
Pel que fa a les borses, els selectius asiàtics van finalitzar ahir en tonalitat mixta, a la Xina la borsa de Xangai es va incrementar un 0,33% mentre que el Shenzhen va tancar a la baixa, un 0,45%. D’altra banda, el Hang Seng de Hong Kong va destacar amb una davallada de l’1,50%. En canvi, l’índex Nikkei 225 i el Kospi, referències del Japó i Corea del Sud, van acabar amb lleugeres alces.
A Europa el parquet es va tenyir de verd amb guanys que van ser més accentuats a les borses dels països perifèrics com Portugal i Espanya, que van pujar un 1,79% i un 1,36%, respectivament. Pel que fa a la referència del continent, l’Euro Stoxx 50, l’increment va ser del 0,45% tornant a acariciar els 4.200 punts.
El comportament de Wall Street també era positiu en horari de tancament de borses europees, a excepció del Nasdaq, que es deixava un 0,32%. L’índex S&P 500 pràcticament cotitzava sense canvis i el Dow Jones presentava guanys més generosos del 0,70%.
El parell eurodòlar cotitzava prop d’1,18, continuant el dòlar apreciant-se respecte a la moneda única en una tendència que va iniciar a principi de mes.

Categories: General Tags: