Home > General > Decepció en les dades econòmiques

Decepció en les dades econòmiques

04/09/2021

L’última sessió de la setmana els mercats van tenir comportaments dispars.
A les borses asiàtiques els selectius van tancar amb indefinició, destacant principalment l’alça del 2,05% del Nikkei japonès després que el primer ministre, Yoshihide Suga, renunciés al càrrec.
Al continent europeu va predominar el vermell, on la referència Euro Stoxx-50 va tancar en 4.200 punts, un 0,74% avall. En general vam veure caigudes moderades, però en el cas de les borses espanyola i francesa van ser una mica més pronunciades, amb retrocessos que superaven el punt percentual. Els resultats negatius dels PMI van afavorir el sentiment pessimista dels inversors, ja que l’indicador va disminuir des de l’anterior lectura i també es va situar per sota de les estimacions dels analistes en totes les economies que el van publicar: la zona euro, Alemanya, França, Espanya i el Regne Unit. A més, les vendes minoristes de la zona euro van disminuir un 2,3% quan s’esperava un augment del 0,1%.
Als Estats Units les publicacions rellevants del dia s’enfocaven en el terreny laboral i també van sorprendre negativament el consens del mercat. Les nòmines no agrícoles es van incrementar en 235K quan s’esperava un augment més contundent de 750K, mentre que la taxa d’atur es va situar al 5,2%. Tot apunta que els efectes de Delta sobre la generació de llocs de treball està sent més rellevant de l’esperat, deixant-se notar també als selectius americans, on només el Nasdaq cotitzava en verd en horari de tancament de borses europees.

Categories: General Tags: