Home > General > Recuperació econòmica més lenta, però contínua

Recuperació econòmica més lenta, però contínua

03/09/2021

La principal dada macroeconòmica del dia va ser l’evolució de les noves peticions de subsidi d’atur dels Estats Units, ja que la xifra es va situar en 340K, per sota de les previsions de 345K i de l’anterior lectura de 354K, posant en relleu la continuïtat en la recuperació del mercat laboral del país. Wall Street va acollir aquesta notícia tocant nous màxims històrics, obviant la incertesa envers l’avenç de noves variants del virus Covid-19. L’S&P-500 augmentava un 0,39% en horari de tancament europeu cotitzant a 4.540 punts, mentre que el Russell-2000 de petites i mitjanes empreses destacava sobre la resta d’índexs apuntant-se un increment superior al 0,80%.
A Europa el to de les borses va ser positiu i sense grans variacions, l’Euro Stoxx-50 es va incrementar un 0,11% tancant en 4.231 punts. Només les borses d’Espanya i Suïssa van tancar lleugerament en negatiu. Al continent asiàtic els moviments van ser més dispersos, el Nikkei japonès va tancar amb un 0,33%, similar a la borsa de Hong Kong, mentre que a Taiwan i Corea les caigudes van ser properes al punt percentual. A la Xina els resultats van ser mixtos després que el president comuniqués la creació de la borsa de Pequín per a petites i mitjanes empreses.
Pel que fa al petroli, el preu es va disparar gairebé un 3% després de la reunió de l’OPEP el dia anterior, en la qual van decidir mantenir els nivells de producció tot i revisar a l’alça les previsions de demanda per al 2022.

Categories: General Tags: