Home > General > L’agost comença amb bon peu per als mercats borsaris

L’agost comença amb bon peu per als mercats borsaris

03/08/2021

Els selectius asiàtics van finalitzar la sessió a l’alça, en què el China A50 va pujar fins a tres punts percentuals, tot i que la publicació del PMI manufacturer Caixin va estar per sota de l’esperat. L’homòleg de Hong Kong, el Hang Seng, es va anotar un 0,93%, i el Nikkei-225 japonès es va apreciar un 1,82%. Europa també va destacar per les publicacions dels PMI, que van ser expansives, però a França, Itàlia i Espanya van resultar inferiors al que s’esperava per part del consens d’analistes. En canvi, les dades alemanyes del PMI manufacturer van ser millors del previst. A més a més, les vendes minoristes van augmentar un 4,2%, molt per damunt del 2% que s’augurava. Després d’un dia tranquil, els principals selectius europeus van culminar en verd, amb el CAC-40 i l’IBEX-35 pujant prop de l’1%, en què l’últim esmentat va finalitzar prop dels 8.750 punts. A Wall Street, les borses també cotitzaven en positiu, amb apreciacions properes al mig punt percentual, després que la lectura del PMI manufacturer de l’ISM es posicionés a 59,5 en terreny expansiu. Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava pla, lleugerament per sobre dels 1.800 dòlars l’unça. Per altra banda, el petroli Brent i WTI cotitzaven a 73 i 71,15 dòlars, que suposava una davallada superior al 3%. En relació amb els actius criptogràfics, el bitcoin cotitzava a 39.600 dòlars, després d’haver cotitzat a 42.500 durant el cap de setmana.

Categories: General Tags: