Home > General > Una de freda i una de calenta, la Xina torna a tancar en terreny negatiu

Una de freda i una de calenta, la Xina torna a tancar en terreny negatiu

31/07/2021

Els principals selectius asiàtics van finalitzar amb baixades l’últim dia de la setmana, marcats sobretot per les intervencions en matèria d’educació i de mesures antimonopoli tecnològic del govern xinès. A Europa, ahir va ser un dia de publicacions de múltiples dades macroeconòmiques, entre les quals van destacar les de l’IPC de França, Itàlia i el de la zona euro, on tots van resultar lleugerament superiors a les previsions dels analistes. També van protagonitzar la sessió les dades del PIB, en què tant el de França, com el d’Espanya i el de l’Eurozona van mostrar dades expansives per sobre de l’esperat. En canvi, el PIB d’Alemanya va augmentar un 1,5% mentre que les expectatives del consens d’analistes estaven posicionades al 2%. Per la seva part, les borses europees cotitzaven amb pèrdues coincidint amb el tancament de mes i l’EuroStoxx-50 caient prop de mig punt percentual. Durant la darrera setmana de juliol ha predominat la volatilitat i la inseguretat dels inversors davant de la possible normalització gradual de la política monetària proposada per la Fed, en què es deixava entreveure un possible inici del tapering, és a dir, la rebaixa de les ajudes per part dels bancs centrals de cara a la propera cimera de Jackson Hole, que es durà a terme a final d’agost. Pel que fa a les commodities, l’or es va veure lleugerament impulsat els últims dies, cotitzant entorn als 1.830 dòlars l’unça, degut a un augment de quasi el 2% setmanal.

Categories: General Tags: