Home > General > Avanç alcista de la renda variable i les ‘commodities’

Avanç alcista de la renda variable i les ‘commodities’

30/07/2021

Els mercats de valors xinesos van repuntar ahir després que la comissió reguladora de valors assegurés tant als banc com als inversors que les accions presses en contra de les empreses d’educació online eren unes restriccions aïllades i, per tant, cap altre model del negoci tecnològic es veuria afectat. L’aclariment anterior va impulsar amb més força índexs com el Hang Seng i el SZSE Component, els quals van pujar un 3,24 i un 3,04%, respectivament. Per la seva part, Europa també va mostrar una tendència positiva, fet que va provocar que tanquessin la majoria dels selectius referents amb pujades moderades. Amb referència a la publicació de dades macroeconòmiques, a Espanya la publicació de l’IPC va estar per sobre de l’esperat, establint-se al 2,9%, a Alemanya es van compartir les dades d’atur, on l’augment del 5,7% resultava un resultats positiu, ja que els analistes apuntaven una pujada del 5,8% i l’anterior lectura va ser del 5,9%. Per altra part, als Estats Units van sortir dues dades importants per al mercat, el PIB trimestral i les noves peticions de subsidi d’atur. Aquestes publicacions van mostrar l’evident desacceleració de la millora econòmica, amb 400.000 peticions se subsidi davant de les 380.000 esperades pels analistes i un PIB que va augmentar un 6,5% quan s’estimava un augment del 8,5%. Tot i això, les borses nord-americanes cotitzaven a l’alça, amb els índexs principals ampliant guanys prop del mig punt percentual i l’Small Cap-2.000 per sobre de l’1%.

Categories: General Tags: