Home > General > La continuació de l’episodi baixista xinès contagia els altres mercats

La continuació de l’episodi baixista xinès contagia els altres mercats

28/07/2021

Els mercats asiàtics van tancar ahir en tonalitat mixta, en què les accions xineses van presentar extenses pèrdues, en especial el Hang Seng, que va finalitzar amb una caiguda pronunciada del 4,42%, després d’arribar a baixar fins a 5,46 punts percentuals. En relació amb altres selectius xinesos, el CSI-300 i el China A50 van acabar amb una disminució del 3,53% i 3,97%, respectivament. Aquestes baixades venien reflectides per les preocupacions dels inversors per regulacions governamentals més estrictes, juntament amb l’augment actual de casos de Covid-19.
A Europa, tot i que a la sessió de dilluns no va recollir el sentiment asiàtic, ahir les borses es veien afectades, l’EuroStoxx-50 queia un 0,70%, i en sintonia amb l’anterior van tancar tant Espanya, Itàlia i França. Per la seva part, Alemanya i el Regne Units van disminuir en menor grau, amb retrocessos de prop de mig punt percentual. Als Estats Units, The Conference Board va publicar l’indicador de confiança del consumidor, el qual va estar per sobre de les expectatives dels analistes, 129,1 enfront a 123,9 esperats. A horari de tancament europeu, el Dow Jones, el Nasdaq i l’S&P-500 cotitzaven en terreny negatiu, amb baixades d’entre el 0,50% i el 2%. Però cal destacar que posttancament presentaven resultats del segon trimestre empreses com Apple, Microsoft, Alphabet i Visa, entre d’altres. Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava prop dels 1.800 dòlars l’unça i els barril de petroli cru Brent i WTI es trobaven a 73,50 i 71,60 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: