Home > General > Les pressions reguladores xineses acceleren les correccions a l’Àsia

Les pressions reguladores xineses acceleren les correccions a l’Àsia

27/07/2021

Els selectius asiàtics van tancar ahir majoritàriament a la baixa, exceptuant el Nikkei-225, que va pujar un punt percen­tual. La Xina, en canvi, va presentar caigudes intenses –els índexs Shangai, China A50 i Hang Seng van disminuir un 2,34%, un 4,51% i un 3,90%, respectivament–. Aquestes caigudes van tenir lloc per la inestabilitat creada pel seu govern durant el cap de setmana, que va imposar noves regles per a empreses tecnològiques, a més de comunicar la intenció de prohibir que empreses de formació online puguin beneficiar-se de la seva activitat, tot això juntament amb la preocupació per la baixa natalitat i les caigudes d’empreses com Meituan, l’empresa alimentària més gran del país, que va caure un 14%, i la baixada de Tencent en un 7,7%, que van originar les pèrdues anteriorment mostrades. Europa no va recollir les baixades asiàtiques i va finalitzar en tonalitat mixta, amb l’EuroStoxx-50 caient prop d’un 0,23%. Els Estats Units, tot i l’augment de casos Covid-19 i la consegüent preocupació de l’impacte, el qual retardaria l’avanç econòmic i, per tant, l’esperada normalitat de la població, cotitzava en verd a horari de tancament europeu. Ahir van publicar resultats del segon trimestre grans empreses com Tesla i Louis Vuitton, entre d’altres. Pel que fa a les criptodivises, van continuar les pujades de final de la setmana passada, fet que va portar el bitcoin a cotitzar fins als 39.000 dòlars, nivells als quals la principal criptomoneda no es trobava des de mitjan juny.

Categories: General Tags: