Home > General > La proliferació dels casos encén l’aversió al risc

La proliferació dels casos encén l’aversió al risc

20/07/2021

La renda variable europea, representada per l’Euro Stoxx-50, va tancar a 3.928 punts, deixant-se 2,66% en el dia. La borsa italiana va liderar les correccions del vell continent, tancant el FTSE MIB un 3,34% avall. A Wall Street el sentiment va ser pessimista però no tant, l’S&P-500 es deixava prop d’un 1,80% en horari de tancament europeu. Les borses asiàtiques, a excepció de la xinesa, també van presentar caigudes de certa magnitud. Les accions que van patir més van ser les de caire més cíclic, relacionades amb la reobertura econòmica.
En el mercat de renda fixa el rendiment del bund i del treasury americà a 10 anys va caure a mínims de cinc mesos, situant-se en -0,39% i 1,19%, respectivament.
La causa de les correccions va ser la preocupació envers la variant Delta del virus, que està posant en dubte la fortalesa de la recuperació assolida fins ara, a més de posar en perill la temporada de turisme de l’hemisferi nord. Al Regne Unit es van aixecar oficialment les restriccions, amb un alt percentatge de la població vacunada però també amb una important escalada dels contagis.
Pel que feia a les matèries primeres, el petroli cotitzava amb una caiguda contundent de prop del 6% en contagiar-se de l’onada d’aversió al risc i assimilant l’acord de l’OPEP+ pel qual s’augmentarà l’oferta de cru en el mercat en 400.000 barrils diaris a partir del mes d’agost.

Categories: General Tags: