Home > General > Inflació europea en línia amb les previsions

Inflació europea en línia amb les previsions

17/07/2021

Les borses van acabar l’última sessió de la setmana amb pessimisme en un dia marcat per la catàstrofe natural viscuda a Alemanya i Bèlgica. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va fer una crida a la urgència en la lluita contra el canvi climàtic, relacionant-lo amb les històriques inundacions que està patint el nord d’Europa.
En el calendari econòmic, les principals publicacions van ser l’IPC de la Zona Euro, el qual es va situar en 1,9% interanual i l’IPC subjacent, que va ser del 0,9%. Ambdós indicadors van estar en línia amb les expectatives del mercat, a diferència de la inflació americana que ha estat sorprenent a l’alça en les últimes lectures.
Als Estats Units vam conèixer l’evolució de les vendes minoristes, una referència que serveix com a termòmetre del ritme de l’activitat econòmica, ja que mesura la despesa realitzada als comerços minoristes i per tant, es relaciona amb la confiança del consumidor. L’indicador va augmentar un 0,6%, un resultat inesperat respecte a la previsió de caiguda del -0,4% i l’anterior lectura del -1,7%.
Un altra dada rellevant va ser la publicació de la Confiança del Consumidor de la Universitat de Michigan i, a diferència de les vendes minoristes, va apuntar a una correcció respecte a l’anterior lectura, situant-se en el 80,8 des del 85,5.
Finalment, el parell EURUSD cotitzava entorn a un tipus de canvi de 1,18, la qual cosa suposava una lleugera depreciació de l’euro.

Categories: General Tags: