Home > General > Normalització en el ritme de la recuperació a Xina

Normalització en el ritme de la recuperació a Xina

16/07/2021

Les borses asiàtiques van finalitzar dijous majoritàriament a l’alça, els índexs xinesos van tancar amb un increment superior al punt percentual després de múltiples publicacions macroeconòmiques, com ara el PIB, que va sorprendre a l’alça en el 2T amb un increment del 1,3%, a diferència de la dada interanual que el va situar en el 7,9%, dos dècimes per sota de l’esperat. També es va donar a conèixer l’índex de producció industrial, el qual va apuntar a un sòlid increment del 8,3% interanual. Tanmateix, el ritme de creixement s’està moderant en el gegant asiàtic.
Al Regne Unit es van publicar diverses dades del mercat laboral, els ingressos mitjos dels treballadors van presentar un fort augment del 7,3%, mentre l’evolució trimestral dels empleats va incrementar en 25K, per sota de l’estimació de 90K. Quant a la taxa d’atur, es va situar en el 4,8%.
En els mercats de renda variable europeus el comportament va ser negatiu en pràcticament la totalitat d’índexs, amb caigudes que rondaven el punt percentual i destacant negativament les borses espanyola i italiana, que van corregir un 1,37% i un 1,27% respectivament.
Als Estats Units es van publicar les noves peticions de subsidi d’atur, les quals van ascendir a 360K, en línia amb les expectatives dels analistes. Pel que fa a la borses, les cotitzacions de Wall Street presentaven caigudes moderades a les portes de la compareixença de Jerome Powell de la Reserva Federal al Capitoli, per segon dia consecutiu.

Categories: General Tags: