Home > General > Indefinició en les cotitzacions a l’espera de la FED

Indefinició en les cotitzacions a l’espera de la FED

15/07/2021

La inflació del Regne Unit va sortir per sobre de l’esperat després que l’IPC se situés en el 2,5% interanual respecte al consens de 2,2%. Mensualment la lectura va ser del 0,5%, també superior a l’estimació del 0,2%. El mateix comportament va tenir l’IPC interanual d’Espanya, però en aquest cas només va superar el pronòstic en una dècima, i es va situar en el 2,7%. L’índex de preus del productor (IPP), un altre indicador inflacionari, es va publicar a Estats Units. En la mateixa tònica que les dades del dia anterior, la referència va apuntar a un increment dels preus de l’1%, superior a les estimacions del mercat i també a les anteriors lectures.
D’altra banda, el petroli corregia després que Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units desencallessin l’estratègia política de l’OPEP+, en arribar a un acord de producció que passaria per augmentar l’oferta de cru. El WTI es deixava un 2% mentre el Brent perdia entorn un 1,60%.
Els mercats de renda variable cotitzaven sense rumb definit a l’espera de la compareixença de Powell a les 18:00 CET, per analitzar si el president de la FED continua veient transitorietat en els recents repunts de la inflació o mostra preocupació per la persistència d’aquesta.
A tancament del mercat europeu, l’Euro Stoxx 50 presentava un augment del 0,13%  mentre el S&P 500 cotitzava una lleugera alça del 0,10%. Per acabar, l’euro s’apreciava un 0,48% respecte al dolar, i situava el tipus de canvi en 1,1830.

Categories: General Tags: