Home > General > Continua l’escalada de la inflació als Estats Units

Continua l’escalada de la inflació als Estats Units

14/07/2021

Les dades d’inflació als Estats Units van ser la publicació econòmica més destacable del dia. L’IPC de juny, que no presenta l’efecte base de la dada interanual, es va situar en el 0,9%, quatre dècimes per sobre de l’estimat i superior a l’anterior de 0,6%. A nivell interanual, l’IPC subjacent va mostrar un increment de preus del 4,5%, també sorprenent a l’alça.
Wall Street va reaccionar a la baixa en l’obertura però després es va estabilitzar, cotitzant la principal referència S&P 500 pràcticament pla. En la recent estrenada temporada de resultats del segon trimestre, les principals companyies que van reportar van ser JPMorgan, PepsiCo i Goldman Sachs, totes superant les expectatives de beneficis per acció i ingressos.
D’altra banda, la renda variable europea tancava en to mixt i sense grans variacions, a excepció de la borsa espanyola, que va caure un -1,39%. Al vell continent estan augmentant de forma exponencial els contagis de Covid-19, la qual cosa està obligant als estats a imposar noves restriccions socials en ple estiu, un cop dur sobretot per a les economies més dependents del turisme, com ara l’espanyola.
En el continent asiàtic les borses van cotitzar a l’alça, en el cas de la Xina van estar recolzades per les dades positives de balança comercial, que van reflectir el major dinamisme del comerç internacional gràcies als programes de vacunació mundials.
Per acabar, l’euro tornava a perdre força respecte al dòlar, un moviment explicat en gran mesura per les expectatives d’una política més hawkish de la FED enfront del rellevant augment de preus.

Categories: General Tags: