Home > General > Stand-by als fons europeus per a Hongria

Stand-by als fons europeus per a Hongria

13/07/2021

Les borses van iniciar la setmana cotitzant amb optimisme. La referència europea Euro Stoxx 50 va tancar un 0,62% a l’alça mantenint-se per sobre dels 4.000 punts, mentre que l’índex S&P 500 cotitzava un 0,22% amunt en horari de tancament europeu amb un preu de 4.380 punts. A Àsia els guanys van ser rellevants, destacant els índexs Nikkei del Japó i Shenzhen de la Xina, amb augments de més de dos punts percentuals.
En el calendari econòmic del dia, les principals compareixences van ser les de De Guindos, vicepresident del BCE, i Williams, membre del FOMC. També va destacar la reunió de l’Eurogrup, i en aquest sentit, destaquem la creixent tensió entre Hongria i la Unió Europea, retardant aquesta última els fons de recuperació de la pandèmia per pressionar l’executiu hongarès en matèria de drets civils. L’import de l’ajuda prevista per a Hongria ascendeix a 7.200 milions d’euros.
En el mercat de divises, el dòlar s’apreciava lleugerament respecte a l’euro, cotitzant a un tipus de canvi de 1,1858. El cru Brent i WTI patien una correcció d’entorn un 0,60%, situant el preu del barril en 75 i 74 dòlars per barril respectivament. L’or també queia un 0,26% i situava el preu de l’onça en 1.806 dòlars, en part degut a la fortalesa del bitllet verd.
Amb el segon trimestre de l’any tancat, els inversors se centraran en la temporada de resultats que acaba d’iniciar-se. Serà de vital importància la seva anàlisi per tal de justificar les valoracions actuals de la borsa.

Categories: General Tags: