Home > General > Augment de la tensió geopolítica entre els EUA i la Xina

Augment de la tensió geopolítica entre els EUA i la Xina

10/07/2021

Les mesures del govern xinès per controlar els preus de les matèries primeres es van veure reflectides en dades d’inflació publicades ahir. L’IPC del juny es va situar en el -0,4% i a nivell interanual el resultat va ser de l’1,1%, inferior a les previsions de l’1,3%. Al país s’estan portant a terme controls sobre l’emmagatzematge il·legal de matèries primeres i s’estan posant en venda part de les reserves estatals per evitar l’augment desbocat dels costos de producció. També al gegant asiàtic vam conèixer que la mancança de xips mundial que està caracteritzant aquest 2021 va tenir un fort impacte en el sector automotriu, i va provocar una disminució de les vendes de vehicles del 12,4% interanual.
D’altra banda, el president dels EUA, Joe Biden, tensava la relació amb la Xina augmentat la llista negra d’empreses del país asiàtic, cosa que no quedava sense resposta per part de Wang Wenbin, portaveu del ministeri d’Assumptes Exteriors. Després d’una setmana complicada, el comportament de les borses va ser majoritàriament alcista, amb valors relacionats amb el turisme com IAG o Ryanair, amb guanys contundents, afavorits per la possible eliminació de la quarantena al Regne Unit de les persones totalment vacunades. Un dia més, l’atenció dels mercats es va centrar en els bancs centrals, per la compareixença de Christine Lagarde, del BCE, i la publicació de l’informe de política monetària de la FED.
Per últim, Pfizer va comunicar la intenció de sol·licitar als reguladors l’aprovació d’una tercera dosi de la vacuna, sobretot de cara a contenir l’expansió de les noves variants.

Categories: General Tags: