Home > General > El BCE canvia d’opinió amb relació a la inflació

El BCE canvia d’opinió amb relació a la inflació

09/07/2021

Ahir va ser un dia força volàtil a les borses mundials, cotitzant en vermell pràcticament en la seva totalitat. Les pèrdues van ser més acusades a Europa, on l’Euro Stoxx-50 va tancar un 2,13% a la baixa. A Wall Street la variació a la baixa va ser més moderada, sense arribar al punt percentual.
En el terreny de la política monetària, el BCE va comunicar que flexibilitzaria el seu objectiu d’inflació a mitjà termini, deixant marge perquè superi la barrera del 2% que fins ara estava marcada i compensar els baixos nivells de l’última dècada. D’aquesta manera, s’intentaria situar la mitjana entorn al 2% a mitjà termini. Aquest és un canvi substancial respecte del posicionament de la institució a l’última dècada. També va proposar incloure l’habitatge en el càlcul de l’índex de preus al consum per obtenir dades d’inflació més fidedignes, a més d’incorporar criteris mediambientals en la política monetària per tal de lluitar contra el canvi climàtic.
Als Estats Units les noves peticions de subsidi d’atur van apuntar cap a una desacceleració de la recuperació, augmentant respecte a l’anterior lectura. En canvi, els inventaris de petroli de l’AIE van continuar reduint-se, indicant cert dinamisme en la demanda.
Des del continent asiàtic, una de les notícies més importants va ser la declaració del estat d’emergència sanitària a Tòquio a les portes dels Jocs Olímpics. El comportament de les borses a Orient tampoc va ser positiu, destacant principalment la caiguda del 2,79% de l’índex Hang Seng.

Categories: General Tags: