Home > General > El descens en les peticions de subsidi d’atur impulsa Wall Street

El descens en les peticions de subsidi d’atur impulsa Wall Street

28/05/2021

A Europa els índexs van tancar en signe mixt, l’Euro Stoxx-50 va tancar un 0,19% a l’alça a 4.039 punts mentre que el DAX alemany va destacar en negatiu caient un 0,28%. L’Àsia també va tenir un comportament desigual entre borses, sent els selectius xinesos els que millor rendiment van obtenir, a diferència del Japó.
Wall Street, en canvi, es va tenyir de verd ja que, tot i que la publicació del PIB del primer trimestre del 2021 es va situar en el 6,4%, una dècima per sota de les expectatives, el descens en les noves peticions de subsidi d’atur va caure notablement respecte a l’anterior lectura, sorprenent respecte al pronòstic dels analistes. Aquesta dada impactava positivament en els índexs, sobretot en el de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que en horari de tancament europeu s’incrementava un 0,89%.
Com a notícia empresarial del dia, destaquem la decisió del fabricant d’avions Airbus d’augmentar la producció de la família A320, concretament a 45 avions al mes a partir del quart trimestre del 2021. L’empresa ha comunicat que veu amb optimisme el futur i s’està preparant per a una recuperació del sector més vigorosa en els propers mesos. Fruit de les declaracions l’acció va pujar més d’un 9% en la sessió.
Finalment, el parell eurodòlar cotitzava pràcticament pla mentre l’or corregia en mig punt percentual. D’altra banda, el petroli presentava una variació positiva que situava el WTI en 66,66 dòlars per barril i el Brent en 68,91 dòlars per barril.

Categories: General Tags: