Home > General > Sessió de gran repunt de les accions xineses

Sessió de gran repunt de les accions xineses

26/05/2021

La sessió europea d’ahir va començar amb la borsa de la Xina tancant amb alces molt rellevants. L’índex CSI-300 (representatiu de les borses de Xangai i Shenzhen) va destacar amb un increment del 3,16%. Aquest sentiment no es va traslladar al vell continent, ja que l’evolució de la renda variable va ser més aviat mixta, tancant l’Euro Stoxx-50 pràcticament pla i mantenint-se per sobre dels 4.000 punts. Més tard, a Wall Street els selectius cotitzaven tímidament en verd amb l’índex S&P-500 tocant els 4.200 punts. La tranquil·litat a les borses va estar en gran manera explicada per declaracions de membres de la Reserva Federal dels Estats Units, en les quals es va transmetre un missatge de calma quant a les preocupacions inflacionistes perquè aquestes s’espera que siguin temporals i no suposaran una retirada d’estímuls a l’economia abans del previst. Com a conseqüència, el rendiment del deute públic va continuar a la baixa i el dòlar es depreciava respecte a l’euro, apropant-se als nivells mínims de gener d’aquest any. D’altra banda, l’or continuava la senda alcista impulsat per un dòlar més barat. En el terreny macroeconòmic, Alemanya va publicar el PIB del primer trimestre del 2021, el qual es va situar en -1,8%, una dècima per sota de les estimacions. En canvi, l’índex de confiança empresarial Ifo va sorprendre amb un augment de més de 3 punts, fins a 99,2. Als Estats Units, però, la confiança del consumidor de The Conference Board no va superar el pronòstic, situant-se en 117,2.

Categories: General Tags: