Home > General > VIX en retrocés i una calma tensa tanquen una setmana volàtil

VIX en retrocés i una calma tensa tanquen una setmana volàtil

22/05/2021

Després de la tempesta viscuda a inici de setmana, les borses cotitzaven ahir amb certa calma. El mercat asiàtic va tancar mixt, mentre que Europa i els Estats Units es van tenyir de verd. En el terreny macroeconòmic, es van publicar els PMI de la zona euro i diversos països com el Regne Unit, Alemanya i França. Els resultats tant en l’àmbit manufacturer com de serveis van apuntar una clara recuperació econòmica en el vell continent, ja que totes les lectures, a excepció del PMI manufacturer d’Alemanya, van sorprendre positivament el mercat. D’altra banda, les vendes minoristes del Regne Unit es van disparar un 9,2%, reflectint l’impuls proporcionat pels programes de vacunació contra la Covid-19. En relació amb el procés d’immunització mundial, va destacar el comunicat per part de Pfizer i BioNTech, que asseguraven que durant aquest any subministrarien 1.000 milions de dosis de vacunes als països més pobres i una altra tanda idèntica l’any 2022. En el mercat de les matèries primeres l’or continuava la senda alcista que va iniciar fa unes setmanes cotitzant per sobre del 1.800 dòlars l’unça, recolzat pel recent retrocés del dòlar i dels rendiments del deute públic estatunidenc. El petroli es recuperava augmentant al voltant del 2%, després d’una setmana baixista que descomptava un augment de l’oferta degut al progrés que estan tenint les conversacions entre l’Iran i la resta de potències mundials. Finalment, el dòlar s’apreciava lleugerament respecte a l’euro, situant-se el tipus de canvi en 1,22.

Categories: General Tags: