Home > General > Repunt important del VIX en una sessió de correccions generalitzades

Repunt important del VIX en una sessió de correccions generalitzades

20/05/2021

Els principals mercats asiàtics van tancar majoritàriament en negatiu, a excepció del Hang Seng de Hong Kong i el Kospi de Seül. A Europa, els selectius van tancar també en vermell, presentant l’Euro Stoxx-50 una caiguda de l’1,71% que deixava l’índex per sota dels 4.000 punts. Creuant l’Atlàntic, la borsa americana també patia pèrdues ja que la referència S&P-500 es deixava un 0,68%, mentre el Russell-2000, de petites i mitjanes empreses, destacava negativament amb un decrement del 2%. Sens dubte, ahir va ser un dia en què va predominar la tendència baixista, sobretot en el mercat de criptodivises, en el qual es va viure una de les sessions més volàtils dels últims anys amb el bitcoin arribant a baixar en certs moments del dia prop d’un 33% i tocant els 30.000 dòlars. Amb relació a les publicacions macroeconòmiques, destaquem la publicació de l’IPC interanual del la zona euro, que es va situar en e l’1,6%, i del Regne Unit, que va ser de l’1,5%. El resultat del conjunt europeu va estar en línia amb les estimacions mentre que el britànic va superar per una dècima les previsions. Als Estats Units vam conèixer l’evolució dels inventaris de petroli publicats per l’AIE, els quals van presentar un augment inferior a l’esperat. Tant el petroli WTI com el Brent es contagiaven del sentiment pessimista i baixaven més d’un 3%, mentre l’or actuava com a actiu refugi incrementant un 0,85% i el parell eurodòlar cotitzava pla.

Categories: General Tags: