Home > General > L’expectativa d’inflació torna a pesar sobre les borses mundials

L’expectativa d’inflació torna a pesar sobre les borses mundials

12/05/2021

Els principals selectius asiàtics van tancar en signe mixt, la majoria dels índexs xinesos ho feien en verd, mentre que el Nikkei va acabar el 3% avall. Al vell continent predominava el vermell, l’AEX holandès i el FTSE-100 anglès van liderar les pèrdues amb caigudes que superaven el 2%.
A Wall Street es contagiava el sentiment negatiu, ja que l’S&P-500 superava un punt percentual a la baixa cotitzant prop dels 4.130 punts. El Nasdaq i el Russell-2000, tot i que també queien, aguantaven millor la sessió.
La recollida de beneficis global es va donar sense catalitzadors aparents clars, més enllà de les recurrents preocupacions sobre el possible increment de la inflació i les exigents valoracions de certs segments de la renda variable.
La temporada de resultats, a prop de la seva finalització, ens deixava publicacions d’empreses com Electronic Arts.
Amb relació a la publicació de dades macroeconòmiques, ahir va destacar l’índex ZEW de confiança inversora a Alemanya, que va sorprendre positivament en situar-se en 84,4 punts respecte de les estimacions de 72 punts. L’enquesta JOLTs d’ofertes de treball als Estats Units també superava les expectatives dels analistes marcant un nou màxim postpandèmia. Pel que fa a les compareixences, diversos membres del FOMC van realitzar declaracions, com ara Brainard, Daly i Bostic.
L’augment de la confiança envers la recuperació europea continuava donant ales a l’euro, que s’enfortia un dia més respecte al dòlar situant el tipus de canvi al voltant d’1,2169.

Categories: General Tags: