Home > General > L’IBEX-35 celebra el final de l’estat d’alarma

L’IBEX-35 celebra el final de l’estat d’alarma

11/05/2021

La setmana s’iniciava amb una tonalitat mixta als mercats de renda variable europea, en què destacava una nova sessió alcista del mercat espanyol, que només va poder ser seguit de prop pel FTSE MIB italià i el PSI-20 portuguès. El selectiu ibèric gaudia d’una relaxada jornada on destacaven positivament les apreciacions de Sabadell, amb augments per sobre del 8%, o de la farmacèutica Almirall, que ho feia per sobre del 7%. La banca acompanyava i la majoria de pesos pesants seguien la bona tònica fins a tancament de sessió. El relaxament de les mesures restrictives contra la Covid-19 ha estat celebrat pels tres països del sud d’Europa, a poques setmanes d’encetar una nova temporada estival que hauria de servir per intentar maquillar els danys col·laterals en termes econòmics vistos durant la primera meitat de l’any 2021. En canvi, a l’altra banda de l’Atlàntic es vivia una situació diferent, on el Nasdaq es deixava més d’un punt percentual mentre que el Dow Jones cotitzava moderadament en positiu en una jornada on el VIX tornava a mostrar activitat amb augment de la volatilitat superior al 3%. Pel que fa a les divises, l’encreuament eurodòlar ja s’enfilava per sobre de l’1,21 mostrant noves apreciacions de la moneda única respecte a la divisa americana. Amb relació a les criptodivises, el bitcoin es mantenia estable proper als 58.000 dòlars mentre que l’ethereum seguia la seva respectiva apreciació sumant un nou 7% diari i encadenant augments superiors al 30% en l’última setmana.

Categories: General Tags: