Home > General > Europa segueix mostrant signes de recuperació econòmica

Europa segueix mostrant signes de recuperació econòmica

08/05/2021

El darrer dia de la setmana ha estat rebut positivament pels mercats de renda variable europea, que celebraven diverses bones dades macroeconòmiques procedents dels Estats Units així com del Vell Continent, que mostraven certa recuperació i deixaven entreveure la llum al final del túnel abans de començar l’etapa estival. A més a més, en microeconomia, les dades de presentacions de resultats de Wall Street acabaven de donar un impuls alcista. Amb el 87% dels resultats públics a l’S&P-500, l’índex de sorpreses destaca molt favorablement tant pel que fa a vendes com quant a beneficis, en què el sector més ben parat era el de consum discrecional. Després d’aquestes bones notícies, els representants de la Fed van tornar a la palestra per inculcar certa cautela als inversors, augurant possibles recollides de beneficis en un futur proper i criticant l’eufòria desmesurada per algunes criptomònades. Pel que fa a les referències europees, un 81% de les empreses han publicat amb una tonalitat constructiva tot i que hi ha hagut diversos sectors com l’immobiliari o el consum bàsic que han sorprès bastant negativament en relació amb els beneficis esperats. L’encreuament eurodòlar cotitzava a nivells d’1,20 sense canvis respecte a la jornada anteriors, mentre que el petroli patia lleugeres correccions inferiors al mig punt percentual.

Categories: General Tags: