Home > General > Possible acceleració de la producció de vacunes contra la Covid-19

Possible acceleració de la producció de vacunes contra la Covid-19

07/05/2021

Les farmacèutiques creadores de les vacunes contra la Covid-19 van caure en la sessió d’ahir a conseqüència de la decisió de Joe Biden de donar suport a la proposta de l’Organització Mundial del Comerç consistent a aplicar una exempció temporal dels drets de propietat intel·lectual d’aquestes amb l’objectiu d’accelerar la producció i posar fi a la pandèmia al més aviat possible. Representants d’Europa i la Xina també aposten per aquesta via.
Amb relació a les publicacions econòmiques, el Regne Unit va donar a conèixer una xifra de PMI compost i de serveis superior a l’esperada, superant en ambdós casos els 60 punts. Posteriorment, el Banc d’Anglaterra va decidir mantenir els tipus d’interès en el 0,10%. Als Estats Units les noves peticions de subsidi d’atur van sorprendre positivament situant-se per sota de les 500K.
Pel que fa a compareixences destaquem la de Christine Lagarde, del BCE, en què entre altres qüestions va assenyalar la positivitat de la transició actual de la UE cap a una economia sostenible, recolzada pel creixement de les finances sostenibles.
Quant a l’evolució de les borses, la Xina va tancar en negatiu mentre que el Nikkei japonès es va apuntar un 1,80%. A Europa, l’Euro Stoxx-50 es deixava un 0,17% en un dia sense grans variacions amb to mixt. A Wall Street la referència S&P-500 s’enfilava entorn els 4.200 punts, mentre que el Nasdaq cotitzava pràcticament pla.
L’euro s’enfortia un 0,42% respecte al dòlar, situant el canvi en 1,2056.

Categories: General Tags: