Home > General > Janet Yellen refreda l’eufòria als mercats

Janet Yellen refreda l’eufòria als mercats

05/05/2021

El Hang Seng va ser l’únic selectiu asiàtic dels més representatius que va cotitzar durant ahir, en què va finalitzar la jornada amb una pujada del 0,70%. Els principals selectius europeus tancaven en negatiu, en què l’EuroStoxx-50 va disminuir més d’un 1,50%. En relació amb els índexs nord-americans, l’S&P-500 i el Dow Jones cotitzaven en negatiu però destacava el Nasdaq amb una disminució de més del 2% a tancament de sessió europea, després de les paraules de la secretària del Tresor americà, que deixava entreveure que es necessitarien pujades de tipus d’interès abans de l’esperat.
En l’àmbit polític, va destacar la reunió de ministres de Turisme de 20 de les principals economies mundials que donaven suport als esforços en l’aplicació de passaports de vacunació amb l’objectiu d’impulsar el sector terciari de cara a l’estiu.
Pel que fa a la macroeconomia, el dia d’ahir destacava el PMI manufacturer d’abril del Regne Unit, el qual va ser de 60,9, una publicació positiva pel fet que la previsió dels analistes es trobava a 60,7 i la lectura de març va ser de 58,9.
També continuaven les presentacions de resultats, on empreses a l’ordre del dia com la farmacèutica Pfizer va obtenir millors resultats del que s’esperava.
Pel que fa a les matèries primeres, l’or cotitzava al voltant de -0,40%, i quant al cru, el barril de Brent i el WTI pujaven prop d’1,50%, situant-se a 68,58 i 65,39 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: