Home > General > Decisió de tipus d’interès i visió de política monetària de la Fed

Decisió de tipus d’interès i visió de política monetària de la Fed

29/04/2021

L’atenció en la sessió d’ahir va estar centrada en la decisió de tipus d’interès de la Reserva Federal i la posterior roda de premsa de Jerome Powell. D’altra banda, també va comparèixer Christine Lagarde, sense grans canvis en el discurs atesa la recent reunió de tipus d’interès del Banc Central Europeu.
També van ser protagonistes empreses com Apple, Facebook i Boeing als Estats Units o Santander i Deuts­che Bank a Europa, per les seves respectives publicacions de resultats del primer trimestre de l’any.
A Alemanya es va conèixer l’evolució de l’índex Gfk de clima de consum, que es tracta d’una enquesta que mesura el nivell de confiança dels consumidors en una mostra de 2.000 persones. El resultat es va situar en ter­reny negatiu de -8,8, pitjor que el consens de mercat de -3,5 que suposava una millora des de l’anterior lectura.
El inventaris de petroli publicats per l’Administració d’Informació d’Energia es van incrementar en 90.000 barrils, inferior a la previsió de 659.000, fet que va ajudar a l’alça del petroli WTI i Brent prop d’un 2%.
Pel que fa a l’evolució de les borses, l’Euro Stoxx-50 va tancar pràcticament pla però certs selectius del continent van destacar positivament, com ara el CAC-40 francès i l’IBEX-35 espanyol, que van pujar prop de mig punt percentual. A Wall Street els índexs cotitzaven amb lleugeres pèrdues a excepció de l’S&P-500, que presentava un tímid increment en espera de les paraules de Powell.

Categories: General Tags: