Home > General > Les publicacions de PMI a Europa reafirmen la recuperació

Les publicacions de PMI a Europa reafirmen la recuperació

24/04/2021

Els selectius asiàtics van obtenir guanys generalitzats, tanmateix els indexes del Japó i l’Índia van tancar entorn de mig punt percentual a la baixa perquè continuava pesant el repunt de casos de coronavirus en aquestes regions. Als mercats europeus el sentiment va ser pessimista ja que les principals referències presentaven pèrdues moderades. Mentrestant, Wall Street apuntava a una sessió en verd.
Entre les principals referències macroeconòmiques del dia destacaven les publicacions dels indicadors PMI de la zona euro, on les tres publicacions –manufactura, serveis i compost– sorprenien positivament. El manufacturer es va situar en 63,3, superant l’estimació dels analistes de 62 i l’anterior lectura de 62,5. A més, també es van publicar els PMI d’Alemanya i França, que van sortir millor del que es preveia exceptuant la lectura de PMI de serveis alemany. Al Regne Unit es van publicar les vendes al detall, que van sorprendre positivament per pujar un 5,4%, davant les previsions de l’1,5%.
La cita del dia va ser la compareixença de Christine Lagarde del BCE, i en l’esfera política va destacar el comunicat de Joe Biden amb la intenció d’augmentar els impostos sobre el guanys de capital a les rendes més altes per finançar plans d’ajuda social.
L’euro es continuava apreciant respecte al dòlar, situant el tipus de canvi per sobre de l’1,2050 i l’or recollia la feblesa del bitllet verd amb un increment de vora mig punt percentual.
Per finalitzar, continuava la tendència setmanal baixista de les criptodivises, i el BTC va arribar a caure per sota dels 48.000 dòlars.

Categories: General Tags: