Home > General > Inici de setmana mixta als mercats de renda variable globals

Inici de setmana mixta als mercats de renda variable globals

20/04/2021

Ahir el dia començava amb els selectius asiàtics tancant en territori positiu, en què va destacar amb un increment del 2,43% l’índex xinès CSI-300, representatiu de la borsa de Xangai. Als Estats Units, Wall Street cotitzava amb pèrdues moderades després que els inversors aprofitessin els nous màxims històrics de divendres per prendre beneficis. El selectiu més afectat era el de petites i mitjanes empreses Russell-2000, que patia caigudes superiors a l’1,60%. El VIX, l’indicador de volatilitat, s’incrementava prop d’un 4% en horari de tancament europeu. Mentrestant, la divisa americana seguia depreciant-se, situant-se entorn a 1,20 dòlars per euro (mínims de sis setmanes). A l’altra banda de l’Atlàntic, els índexs europeus culminaven el dia a la baixa, a excepció de l’IBEX-35, que va ser capaç d’apreciar-se un 1,14% (màxims de més de 13 mesos), i el CAC-40, que va augmentar un tímid 0,15%. Durant el cap de setmana es va poder observar un fort efecte rebot en les criptodivises després que la sortida a borsa de Coinbase les portés a assolir rècords històrics. En l’àmbit polític destaquem que Annalena Baerbock va ser escollida candidata del partit Els Verds a les eleccions generals alemanyes del setembre, ocupant el paper de possible successora d’Àngela Merkel, que ha ocupat el càrrec 16 anys. En cas de materialitzar-se, Baerbock acabaria sent la cancellera més jove de la història del país.

Categories: General Tags: