Home > General > La davallada del rendiment del Treasury americà impulsa els mercats a l’alça

La davallada del rendiment del Treasury americà impulsa els mercats a l’alça

17/04/2021

Els selectius asiàtics culminaven la setmana en verd, destacant Hong Kong amb una variació percentual del 0,61%. Per la seva part, el Nikkei japonès s’apreciava un 0,14%. Contagiats positivament per l’Àsia i els Estats Units, l’inici de sessió dels mercats europeus també era de beneficis.
En l’àmbit macroeconòmic, la publicació del PIB xinès va ser clarament inferior a les dades esperades. Aquesta lectura ha resultat ser el creixement més ràpid trimestral des de l’any 1992, un 6,5% superior al quart trimestre de l’any passat.
A Amèrica del nord seguien dominant les presentacions de resultats trimestrals dels pesos pesants bancaris, en què ahir va ser el torn de Morgan Stanley i BNY Mellon, entre d’altres. A més a més, trobàvem un impressionant augment del 76% en els preus de les accions dels EUA des dels mínims de març del 2020, el tercer major tret des de la gran depressió el 1936. Al vell continent, les publicacions de l’IPC de l’1,3% concordaven amb les lectures interanuals preliminars i les previsions dels analistes.
A les matèries primeres trobàvem el canvi de l’or versus l’euro a l’alça durant tot el matí situant-se amb una variació aproximada de +0,60% i un valor de prop de 1.780 dòlars l’unça. El petroli continuava la seva apreciació setmanal, en què un dels catalitzadors principals va ser la davallada de gairebé el 5% en els rendiments del bons del Tresor americà.

Categories: General Tags: