Home > General > Els xecs d’estímul comencen a impulsar la despesa

Els xecs d’estímul comencen a impulsar la despesa

16/04/2021

En el terreny macroeconòmic, als Estats Units es van publicar les noves peticions de subsidi d’atur, les quals van presentar una disminució respecte de l’anterior lectura des de 769K fins a 576K (cota més baixa des de la pandèmia), mentre que la previsió era de 700K. Les vendes minoristes també van sorprendre els inversors, amb un increment del 9,8%, que superava àmpliament l’estimació dels analistes del 5,9%. Les despesa es van distribuir entre tots els sectors, quedant el de l’alimentació a la cua. Tot apunta que en els propers mesos l’indicador continuarà mostrant fortalesa degut a l’estalvi acumulat i els xecs d’estímuls aprovats per l’administració Biden.
La Unió Europea va decidir reforçar el seu programa de vacunació confiant en Pfizer per la seva provada fiabilitat, segons afirmacions de la presidenta de la Comissió Europea. La farmacèutica i Brussel·les acordaven l’anticipació de 50 milions de dosis per a aquest trimestre, i començaven les negociacions per la compra de 1.800 milions de vacunes entre 2021-2023.
Pel que fa als mercats de renda variable, Àsia va tancar en to mixt mentre que a Europa predominava el verd, sent els índexs de Portugal, Itàlia i Espanya els únics amb pèrdues. Creuant l’Atlàntic, els futurs americans van pujar animats pels sòlids informes de resultats i les favorables dades macroeconòmiques.
Finalment, l’or augmentava prop d’un 2% impulsat en part per la davallada de gairebé el 5% en els rendiments dels bons del Tresor americà, que se situava sobre 1,55%.

Categories: General Tags: