Home > General > Jornada de recollida de beneficis

Jornada de recollida de beneficis

13/04/2021

A les borses europees el sector del comerç minorista i el de les empreses relacionades amb el turisme van liderar les caigudes de l’índex Stoxx Europe 600, que tancava un 0,46% avall, amb 435 punts. El to pessimista al vell continent va ser generalitzat i només les borses de Milà i Viena van obtenir lleugers guanys. A les borses americanes l’S&P-500 cotitzava pla, després de tres setmanes consecutives de guanys, mentre que el Nasdaq i el Russell 2000 presentaven caigudes moderades de prop del 0,40%. El parell eurodòlar se situava en 1,1914 i suposava una apreciació de l’euro del 0,15%. Com a notícia empresarial del dia destaquem l’escalada de les accions del gegant del comerç electrònic Alibaba, que van incrementar més del 8%. Aquest repunt va ser degut a la publicació el cap de setmana de la decisió del regulador xinès (SAMR) amb relació a la investigació que tenia oberta per presumptament haver infringit les lleis antimonopoli. El SAMR va tancar el procés amb una multa a l’empresa per un import de 2,8 bilions de dòlars, una resolució menys perjudicial per a l’empresa del que el mercat esperava, ja que la quantitat no afectaria significativament la seva salut financera. Pel que fa a l’evolució de la vacunació contra la Covid-19, la problemàtica amb AstraZeneca es va intensificar un dia més, després que la Comissió Europea hagués de demanar aclariments sobre els dèficits en els subministraments de la vacuna acordats.

Categories: General Tags: