Home > General > En espera de detalls sobre el pla d’infraestructures de Joe Biden

En espera de detalls sobre el pla d’infraestructures de Joe Biden

01/04/2021

La jornada d’ahir va estar carregada de dades macroeconòmiques. Ens vam aixecar amb la publicació del PIB de la Gran Bretanya, el qual va augmentar un 1,3% en el quart trimestre del 2020, mentre que en termes interanuals va caure un 7,3%. La taxa d’atur d’Alemanya es va situar en el 6%, tal com s’esperava, mentre el canvi en el nombre d’aturats va ser de      -8K. A la zona euro es va publicar l’IPC, que a nivell interanual va ser de l’1,3%.
Més tard, als Estats Units vam conèixer la dada mensual de nòmines no agrícoles, les qual es van situar en 517K, per sota de l’estimat de 550K. El PMI de Chicago va sorprendre positivament en 66,3 respecte a la previsió de 60,7. D’altra banda, l’índex de venda d’immobles pendents va decebre el mercat en caure un 10,6%, quan el pronòstic era del -2,6%. Per acabar amb l’apartat macro, l’AIE va anunciar que el canvi en els inventaris de petroli va ser de 876K, millor del que s’esperava.
A les borses els mercats europeus presentaven caigudes moderades mentre que als Estats Units cotitzaven en verd a l’expectativa de rebre més detalls sobre el pla d’infraestructures que Joe Biden intentarà implementar per millorar carreteres, ponts, transport públic i escoles, entre d’altres. S’espera que aquest pla impulsi el mercat laboral, especialment per a les classes més humils.

Categories: General Tags: