Home > General > El canal de Suez, parcialment desbloquejat

El canal de Suez, parcialment desbloquejat

30/03/2021

Els bancs Credit Suisse i Nomura es van desplomar més d’un 15% a causa de la seva exposició al fons de cobertura Archegos Capital Management, el qual no va poder reposar les garanties requerides pels bancs després de patir grans pèrdues divendres passat en empreses americanes del sector de la comunicació, com ara ViacomCBS (davallada de més d’un 50% la setmana passada, concentrant gairebé un 30% en l’últim dia), i determinades companyies tecnològiques xineses, com per exemple Baidu. L’esdeveniment va crear un efecte dominó de venda massiva sobre els bancs en executar-se el que es coneix en llenguatge financer com a margin call.
D’altra banda, el portacontenidors que bloquejava el canal de Suez, ruta vital del comerç mundial, finalment va ser reflotat i s’espera que aviat es reprengui la circulació amb normalitat. Tot i així, els efectes que va provocar l’Ever Given es deixaran notar probablement durant setmanes o mesos per l’endarreriment acumulat i les grans cues de vaixells, segons la companyia de transport marítim més gran del món, la danesa Maersk.
Pel que fa a l’evolució del virus, Europa continua amb taxes elevades de contagis i d’ocupació hospitalària, mentrestant, als Estats Units estan avançant les previsions de vacunacions abans del que estava previst, una notícia molt positiva per al país, que està inoculant a un ritme de 2,5 milions de vacunes per dia.
Les borses cotitzaven moderadament en verd a Europa, mentre que a Wall Street dominaven les caigudes, especialment considerable en el Russell 2000, que es deixava un 2,50% a les 17.30 CET. El dòlar continuava apreciant-se i es canviava a 1,1770 versus     l’euro.

Categories: General Tags: