Home > General > Alemanya continua liderant la recuperació a Europa

Alemanya continua liderant la recuperació a Europa

27/03/2021

Diverses dades macroeconòmiques es van publicar la jornada d’ahir. Vam començar el dia coneixent que les vendes minoristes al Regne Unit van descendir un 3,7%, lleugerament pitjor a la caiguda que s’esperava del 3,5%. Tanmateix, la dada mensual del febrer va apuntar un creixement del 2,1%, en línia amb allò esperat. Posteriorment es va publicar el PIB espanyol del quart trimestre del 2020, el qual no va presentar variació, en contrast amb l’augment del 0,4% previst pels analistes. Alemanya va donar la nota positiva amb alces que sorprenien el mercat en relació amb les expectatives empresarials, que es van situar en 100,4, augmentant des de 95 de la lectura anterior, i l’índex de confiança empresarial Ifo, que s’incrementava de 92,7 a 96,6.
El bloqueig del canal de Suez continuava pesant sobre el comerç mundial, ja que el problema logístic es quantifica en una pèrdua de 400 milions de dòlars per cada hora que passa sense circulació de vaixells.
D’altra banda, continuava la tensió entre AstraZeneca i Europa després que Von der Leyen afirmés que la companyia no estava complint amb la quantitat acordada de vacunes a lliurar a la Unió Europea abans d’exportar-les a altres destins.
Pel que fa a l’evolució de les borses, la sessió va tenir un to optimista tant a Europa com als Estats Units, mentre el dòlar cedia lleugerament respecte a l’euro després de vàries sessions apreciant-se.

Categories: General Tags: