Home > General > La producció xinesa continua sorprenent

La producció xinesa continua sorprenent

16/03/2021

L’Oficina Nacional d’Estadística va publicar ahir que la producció industrial de la Xina va presentar un fort increment del 35,1% interanual, molt superior a les estimacions dels analistes, que la situaven prop del 30%. Sent una dada interanual, el repunt ve explicat en gran part per l’efecte rebot després la gran davallada en la producció dels dos primers mesos de l’any passat, quan s’iniciava la pandèmia al gegant asiàtic.
En relació amb la vacuna d’AstraZeneca, Alemanya i els Països Baixos han estat els dos últims països europeus a suspendre-la mentre no s’esclareixin les causes de possibles efectes secundaris. La companyia ha anunciat que ha revisat les dades de seguretat de més de 17 milions de persones vacunades i no ha trobat evidències sobre que el fàrmac pugui provocar coàguls de sang.
Els mercats europeus cotitzaven mixtos la jornada d’ahir, l’índex Eurostoxx-50 tancava pràcticament pla en 3.829 punts. Als Estats Units els índexs experimentaven discrets avenços, amb el Nasdaq destacant amb un increment del 0,20%. La nota positiva del dia la vam trobar en accions relacionades amb la tornada a la normalitat, ja que les aerolínies presentaven alces contundents als dos costats de l’Atlàntic, com ara Delta Air Lines, que pujava un 3,23%, o Ryanair, que s’incrementava un 2,05%.
En resum, unes borses relativament tranquil·les i a l’expectativa de la compareixença de dos dies de Powell de la Reserva Federal, on s’esperen pistes sobre com veu l’entitat l’evolució econòmica i com actuarà al respecte.

Categories: General Tags: