Home > General > Esperances al sector turístic europeu

Esperances al sector turístic europeu

25/02/2021

Durant el dia d’ahir vam conèixer la dada de PIB a Alemanya en el període del quart trimestre del 2020, que es va saldar amb un creixement del 0,3%, per sobre del consens de 0,1%. Pel que fa a la dada interanual, l’economia va patir una caiguda del 2,7%, dos dècimes millor de l’esperat pels analistes. La Unió Europea va plantejar la possibilitat de millorar el trànsit de les persones vacunades de Covid-19 a través de certificats mèdics, de moment s’ha establert com però és previsible que s’intenti arribar a un acord, fet que beneficiaria principalment els països receptors de turisme. Als Estats Units tenia lloc la segona compareixença del president de la Fed, el qual donava un discurs de cautela en part adreçat a calmar l’alça en els rendiments del deute públic, que les últimes setmanes ha estat recolzada perquè els mercats estan descomptant un escenari econòmic optimista pel gran estímul fiscal i les dades econòmiques positives. Les borses cotitzaven en verd tant a Europa, que tenia uns increments al voltant del mig punt percentual, com als Estats Units, on despuntava el Russell 2000, superant el 2%. Els inventaris de petroli de l’AIE van publicar una dada pitjor de l’esperada, amb un increment de 1.285 milions de barrils. Els preus de l’or negre, però, van continuar augmentant, ja que tant el Brent com el WTI cotitzaven amb pujades de més del 2%. El parell eurodòlar cotitzava estable en 1,2138, que suposava una variació del 0,08%.

Categories: General Tags: