Home > General > Cautela en la visió de Powell sobre l’economia

Cautela en la visió de Powell sobre l’economia

24/02/2021

Wall Street va cotitzar amb caigudes rellevants, especialment en el cas del Russell 2000 i el Nasdaq, que presentaven caigudes de més del 2% a tancament europeu. Aquesta va ser la reacció dels mercats financers a les paraules de Powell, que ahir iniciava la primera compareixença al Congrés dels Estats Units de les dues previstes. El president de la FED va destacar que, tot i que l’evolució del virus millora, l’economia continua fràgil i queda molt camí a recórrer. Al Regne Unit es va donar a conèixer el pla de desescalada dels propers mesos, el qual augura una situació molt esperançadora de cara a l’estiu. També es van publicar dades laborals, de les quals remarquen que la taxa d’atur es va situar en el 5,1% i que el canvi en el número d’aturats va ser de -20K al gener, dada millor que la previsió d’augment de 35K. A Europa els mercats cotitzaven majoritàriament en vermell, només destacava en positiu l’Ibex-35, que s’apuntava una alça de l’1,71%. L’IPC de la zona euro es va situar en el 0,9% interanual, en línia amb les estimacions dels analistes. Per acabar, destaquem la jornada de forta volatilitat que va patir el Bitcoin, després que Janet Yellen declarés sobre el seu escepticisme quant a la possibilitat que la criptomoneda fos àmpliament acceptada com a mitjà de pagament, i la seva preocupació envers l’especulació i l’ús de la mateixa en operacions il·lícites.

Categories: General Tags: