Home > General > Els plans de desescalada tornen a prendre protagonisme

Els plans de desescalada tornen a prendre protagonisme

23/02/2021

L’última setmana de febrer s’iniciava amb lleugeres pèrdues que es van maquillar a final de sessió als selectius europeus. Malgrat els temors infundats dels inversors incitats per l’augment sobtat dels rendiments dels bons governamentals i alhora dels rendiments de les commodities, les notícies positives sobre els futurs plans de desescalada van acabar pesant més sobre els parquets del Vell Continent. A part de les notícies relacionades purament amb l’àmbit sanitari, que són a dia d’avui les que més incidència estan tenint en els mercats borsaris, sobretot en terreny europeu, ahir es van conèixer dades macroeconòmiques bastant positives. Aquestes bones notícies estan relacionades amb l’índex IFO alemany, que és un indicador avançat del clima empresarial, i aquesta última lectura va millorar les expectatives augurant un futur proper millor. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street cotitzaven amb signes dispars a tancament europeu, en què el selectiu que s’enduia la pitjor part era el Nasdaq Composite, que corregia per sobre de punt i mig percentual. Tot i la correcció que vèiem al selectiu tecnològic per excel·lència, el Dow Jones se’n desmarcava i cotitzava amb lleugeres apreciacions, mentre que l’S&P-500 corregia un 0,5%. Pel que fa a les divises, l’encreuament eurodòlar se situava a nivells d’1,215, mostrant de nou una apreciació de l’euro en relació amb el dòlar.

Categories: General Tags: