Home > General > Europa aconsegueix maquillar una setmana d’incerteses

Europa aconsegueix maquillar una setmana d’incerteses

20/02/2021

Els mercats iniciaven la setmana digerint la festivitat de Carnaval, amb certes incerteses. Al capdavant de tot hi havia el tema de les vacunes, en què tot i que sembla que no es compliran els terminis que es van augurar en començar a produir les vacunes, cada vegada sembla més a prop la possibilitat de salvar la temporada d’estiu, fet que ajudaria enormement els països amb ingressos més lligats al sector turístic. A més a més d’això, aquesta setmana es coneixien les lectures macroeconòmiques dels PMI, tant europeus com americans, en què preocupaven meridianament les lectures del Vell Continent, que han resultat millorar relativament les expectatives. A més a més d’això, durant la setmana es coneixien les lectures de les últimes actes de la Reserva Federal i del Banc Central Europeu, on seguien mostrant el seu suport incondicional a les respectives economies. Totes aquesta dades es coneixien en plena recta final de la temporada de resultats empresarials, que en lectures generals sorprenien a l’alça i mostraven una relativa recuperació. Amb una setmana plena de dades macroeconòmiques, els mercats també es preocupaven d’un possible reescalfament de l’economia americana, que aportava volatilitat als mercats de risc mundials davant de temors a possibles repunts inesperats de la inflació. Malgrat això, els selectius europeus aconseguien maquillar la setmana amb moderades apreciacions per aconseguir situar en terreny positiu els índexs més representatius si tenim en compte els rendiments acumulats des de principi d’any.

Categories: General Tags: