Home > General > Els mercats segueixen vivint en un carnaval constant

Els mercats segueixen vivint en un carnaval constant

19/02/2021

Les cotització dels selectius borsaris americans segueixen disfressant els efectes col·laterals de la crisi sanitària en l’economia real. Actualment a Wall Street, ens trobem un S&P-500 a punt de tocar els 4.000 punts, una fita que hauria estat totalment improbable a mitjan març del 2020. Sembla que el bon ritme de les vacunacions contra la Covid juntament amb les ajudes econòmiques del govern nord-americà i el suport constant dels portaveus de la Reserva Federal estan esdevenint un catalitzador alcista molt ferm que comença a provocar una falsa seguretat en els actius de risc. A més a més, encarant ja la recta final de les presentacions de resultats, la lectura general ha estat bastant positiva en relació amb les expectatives que s’havien creat. Tornant al Vell Continent, els selectius europeus cotitzaven amb lleugeres canvis respecte a la jornada d’ahir, en què les cotitzacions no van superar les bandes entre l’1 i el -1% en cap dels mercats més representatius. Pel que fa als tipus de canvi, l’encreuament eurodòlar torna a recuperar els nivells d’1,21 després d’haver arribat a testejar els nivells d’1,19 fa escasses dues setmanes. Destaquem el moderat repunt del VIX, l’índex de la volatilitat que a tancament de sessió europea cotitzava a nivells de 22 amb una pujada superior al 10%. Pel que fa al bitcoin, que segueix proper a màxims històrics, cotitza amb lleugeres retallades per sobre de 48.300.

Categories: General Tags: