Home > General > El mercat de bons i obligacions inquieta els mercats

El mercat de bons i obligacions inquieta els mercats

18/02/2021

Sessió marcada per les moderades correccions tant a Europa com a l’Àsia i també als Estats Units, en gran manera pel sobtat repunt dels rendiments del bo americà a 10 anys, que es va situar en una rendibilitat per sobre dels nivells d’1,30%. Aquestes pujades es van veure traduïdes en moderades consolidacions de beneficis en la majoria de selectius de renda variable en l’àmbit mundial, que posant-ho en context venien de setmanes de fortes apreciacions. Pel que fa al Vell Continent, ahir es coneixien les dades sobre vendes d’automòbils al mes de gener, en què la lectura ha estat bastant negativa mostrant una davallada del 24%. Malgrat les decebedores dades europees, a l’altra banda de l’Atlàntic les dades macroeconòmiques americanes sorprenien molt a l’alça. Les vendes minoristes es veien disparades en gran manera gràcies a les ajudes governamentals per pal·liar els efectes de la pandèmia. A més a més l’IPP (índex de preus al productor) i l’última lectura de la producció industrial, que van resultar superar àmpliament expectatives, van començar a posar la mosca darrera l’orella de molts inversors. Aquestes bones dades, juntament amb el repunt sobtat del rendiment del Treasury a 10 anys, podria estar avisant d’un possible augment de la inflació per sobre dels nivells que s’estaven intentant assolir i, per tant, podria aportar volatilitat els propers mesos. Caldrà seguir de ben a prop les properes compareixences de la Reserva Federal per veure quines accions decideix emprendre de cara a tranquil·litzar els inversors.

Categories: General Tags: