Home > General > Una pausa a l’eufòria

Una pausa a l’eufòria

10/02/2021

Ahir els mercats financers van cotitzar mixtos i amb poca volatilitat, fent un descans de l’eufòria viscuda en anteriors sessions alimentada pels plans d’ajuda econòmica i els programes de vacunació. L’Eurostoxx-50, índex representatiu de la borsa europea, tancava un 0,12% avall, mentre que els selectius del Regne Unit, França i Holanda mostraven un increment del 0,10%. El DAX alemany es va deixar un 0,34%, el FTSE MIB italià un 0,52% i l’IBEX-35, liderant les pèrdues, un 1,42%. El principal índex americà S&P-500 cotitzava pràcticament pla, com també el Dow Jones. D’altra banda, el Nasdaq i el Russell 2.000 de petites i mitjanes empreses pujaven un 0,11% i un 0,32%, respectivament. En el mercat de matèries primeres l’or negre continuava la seva l’espectacular recuperació iniciada a final de l’any passat, cotitzant a nivells màxims de 13 mesos i assolint la setena sessió en verd consecutiva. L’or es canviava per 1.837 dòlars l’unça. La divisa euro recuperava terreny respecte al dòlar, apreciant-se un 0,46% en un contundent moviment que portava el tipus de canvi a 1,2103. En el mercat de criptodivises l’efecte Elon Musk continuava latent, ja que el bitcoin en determinats moments superava nivells de 47.000 dòlars. Amb relació a publicacions macroeconòmiques, destaquem una xifra millor de l’esperada en l’enquesta JOLTs d’ofertes de feina als Estats Units. La publicació, referida al mes de desembre, indicava que les ofertes van augmentar a 6,6 milions, superior a la previsió dels analistes de 6,5 milions. La taxa d’acomiadaments es va reduir a l’1,3% des de l’1,4% de l’anterior lectura.

Categories: General Tags: