Home > General > Un cop més, nous màxims històrics a Wall Street

Un cop més, nous màxims històrics a Wall Street

09/02/2021

Els mercats financers americans tocaven nous màxims històrics en la sessió d’ahir animats pel progrés en l’esperada injecció de capital a l’economia proposada pel Partit Demòcrata, la millora en les dades de l’evolució del virus Covid-19 i uns resultats empresarials que, tot i no haver acabat la temporada, apunten millors xifres que les esperades pel consens de mercat. A Europa es continuava premiant l’entrada de Mario Draghi a la política italiana com a peça clau en l’estabilització del país, fent augmentar el selectiu un 1,53%. La resta d’índexs europeus tancaven amb lleugeres alces. El president Biden confirmava el que molts analistes esperaven de la seva legislatura, ja que, tot i que utilitzant vies més diplomàtiques que el predecessor, negociarà amb mà dura amb la Xina, que cada vegada té un pes més rellevant en l’economia mundial. El petroli Brent superava el valor psicològic dels 60 dòlars per barril, fent un nou màxim des de l’inici de la pandèmia. El WTI també s’apuntava un increment important, situant el barril en 57,88 dòlars. En el mercat de divises el parell eurodòlar cotitzava pràcticament pla. Per últim, cal esmentar la consecució d’un nou màxim històric per part del bitcoin, que va augmentar més d’un 13% després que Elon Musk afirmés que Tesla havia invertit 1.500 milions de dòlars i que es plantejava, en un futur, la possibilitat d’acceptar la criptomoneda com a mitjà de pagament dels seus productes.

Categories: General Tags: