Home > General > Una sessió més en verd

Una sessió més en verd

06/02/2021

La setmana borsària es va tancar amb increments generalitzats a les borses mundials. Als mercats europeus destacaven els selectius italià i espanyol, amb pujades al voltant del punt percentual. D’altra banda, el DAX, tot i cotitzar en verd, es mantenia pràcticament pla. Als Estats Units el Russell-2.000 de petites i mitjanes empreses despuntava sobre la resta d’índexs, mentre l’S&P-500 i el Dow Jones giraven entorn del mig punt percentual amunt. Un dels motius que van impulsar els mercats financers va ser la publicació de l’informe laboral dels EUA, del qual es va desprendre que es van crear 49.000 nòmines no agrícoles, lleugerament per sota de les 50.000 esperades, però suposant un increment important respecte a la destrucció de llocs de treball de l’anterior lectura. La taxa d’atur s’esperava que es mantingués invariable, tanmateix, va sorprendre positivament amb una baixada de fins al 6,3%. Els ingressos per hora van créixer un 5,4% interanual. El Senat dels Estats Units va aprovar un projecte de llei que permet accelerar la implementació efectiva de l’estímul d’1,9 bilions de dòlars fixat per l’administració Biden sense necessitar l’aprovació republicana. L’escalada del petroli el va catapultar a màxims d’un any degut a l’expectativa d’una recuperació econòmica més ràpida acompanyada del control de l’oferta de l’OPEP. El Brent superava els 59,5 dòlars per barril i el WTI cotitzava sobre els 57 dòlars per barril.  El dolar trencava la tendència dels últims dies d’enfortiment respecte a l’euro, el parell es canviava sobre els 1,2025, que significa una apreciació de la moneda única del 0,53%.

Categories: General Tags: