Home > General > Tornada de Mario Draghi i sortida de Jeff Bezos

Tornada de Mario Draghi i sortida de Jeff Bezos

04/02/2021

Els mercats es van comportar de forma mixta ahir, en una sessió que no va presentar gaire volatilitat. A Europa destacava el selectiu italià amb un important increment del 2,07% degut al fet que el president Sergio Matarella recorrerà a l’experiència de Mario Draghi per solucionar la complicada situació política del país. El diferencial entre el bo de 10 anys italià respecte a Alemanya es reduïa a nivells no vistos des del 2016.
Als Estats Units, l’S&P-500 s’incrementava un 0,12% mentre la resta dels índexs cotitzaven amb lleugeres pèrdues. Del parquet americà destaquem l’increment d’Alphabet, que pujava un 7,50% després de presentar uns resultats consistents. També cal esmentar la sortida de Jeff Bezos de la presidència executiva d’Amazon iniciant així una transició en el lideratge del gegant del comerç electrònic. Les accions es deixaven un 0,18% tot i haver presentat un benefici per acció que va doblar les expectatives.
Respecte a dades macroeconòmiques destaquem l’IPC de la zona euro, que va avançar al 0,9%, i als Estats Units el canvi de llocs de treball no agrícoles de +174K i el PMI no manufacturer de 58,7, totes les xifres millors que les previsions.
El petroli es disparava a màxims d’onze mesos a causa de la publicació dels inventaris de petroli de l’Agència d’Informació Energètica, que es van reduir més de l’esperat apuntant una recuperació de la demanda. El WTI s’incrementava un 2,57% i el Brent, un 1,68%.
En el mercat Forex el dòlar continuava apreciant-se, cotitzant a 1,2024 respecte de l’euro.

Categories: General Tags: