Home > General > La feblesa europea empeny el dòlar

La feblesa europea empeny el dòlar

03/02/2021

La setmana va continuar en verd amb increments notables a la borsa europea, en què el selectiu Eurostoxx-50 tancava un 1,65% amunt. L’optimisme es contagiava a Wall Street amb el Dow Jones ostentat la primera posició amb una pujada de l’1,99%.
Aquest impuls s’explica parcialment per la publicació que va fer la prestigiosa revista mèdica internacional The Lancet, la qual corroborava l’eficàcia de la vacuna russa Sputnik V en un 91,6%.
Respecte a la macroeconomia, destaquem la publicació del PIB de la zona euro del quart trimestre del 2020, que es va saldar amb una caiguda del 5,1% interanual versus unes estimacions del -4,3%. Aquí es veu reflectida la severitat de les restriccions socials que ens van acompanyar abans del Nadal i que continuen pesant sobre aquest primer trimestre, el qual s’espera que tanqui amb caigudes encara més pronunciades.
La feblesa d’Europa unida a augments de la volatilitat dels mercats financers les darreres setmanes, les millors perspectives de creixement i inflació als Estats Units i un nivell d’inoculacions de la vacuna superior van ajudar a un enfortiment del dòlar, que marcava màxims de l’any 2021 respecte de l’euro.
L’or es deixava un 1,24% mentre la plata presentava una contundent caiguda del 8,87%, després que un augment dels marges de futurs per part de la borsa de Chicago va dissuadir els petits inversors de Reddit de la compra massiva del metall preciós. El petroli WTI i Brent cotitzaven amb increments que superaven el 2%.

Categories: General Tags: