Home > General > El febrer arrenca amb bon peu per als mercats

El febrer arrenca amb bon peu per als mercats

02/02/2021

Després d’una setmana en què la volatilitat va imperar als mercats borsaris i que es va tancar amb lleugeres pèrdues globalment, sembla que l’inici de mes de febrer comença amb tendència alcista. Així ho mostraven els índexs asiàtics, que aconseguien finalitzar la jornada amb beneficis que superaven el punt percentual al Hang Seng i al Nikkei-225. Pel que fa al Vell Continent, la setmana començava amb meridianes pujades que a mesura que anava passant el dia anaven minvant, tot i que servien per acabar en terreny positiu. Malgrat els increments, el rendiment acumulat dels índexs europeus se situa en terreny negatiu a dia d’avui. En l’àmbit macroeconòmic, sorprenien negativament les dades de vendes minoristes a Alemanya. A les antípodes d’aquesta notícia se situava la bona nova sobre l’acord entre la Unió Europea i diverses farmacèutiques, que es comprometien a distribuir més dosis, tot i que serà molt complicat arribar a les dosis pactades inicialment. A l’altra banda de l’Atlàntic es contagiava l’entusiasme als mercats, en què destacaven les alces del selectiu tecnològic per excel·lència, el Nasdaq Composite, que a tancament de sessió europea cotitzava amb apreciacions superiors a l’1,75%. L’S&P-500 i el Dow Jones cotitzaven amb guanys mentre que el VIX, l’índex de referència de la volatilitat, patia una davallada del 7,5%, situant-se a 30 punts. Pel que fa a les commodities, l’or cotitzava pràcticament pla mentre que la plata es disparava un 7% vinculada a les inversions dels especuladors de la plataforma Reddit.

Categories: General Tags: