Home > General > La vacuna Novavax demostra eficàcia contra les variants del virus

La vacuna Novavax demostra eficàcia contra les variants del virus

30/01/2021

Els principals selectius europeus cotitzaven amb caigudes ahir, a mesura que la confiança s’evaporava a causa dels problemes que estan tenint els governs per materialitzar la que es planteja com a única sortida de la pandèmia, en altres paraules, la consecució dels programes d’immunització a través de vacunes. L’atenció dels mercats se centrava un altre cop en la lluita entre AstraZeneca i la Comissió Europea, en publicar aquesta última el contracte amb la farmacèutica ocultant-ne, però, una part. Tanmateix, no tot són males notícies respecte al virus, ja que Novavax va anunciar que la seva vacuna té una efectivitat del 89,3%, sent la primera a demostrar que té eficàcia clínica significativa contra les variants del virus procedents del Regne Unit i Sud-àfrica. La Comissió Europea es va disposar a entrar en negociacions per a la seva compra massiva. Les accions de la companyia americana es van disparar per sobre del 30%. Els mercats també es van veure afectats per l’estira-i-arronsa entre els inversors minoristes i institucionals amb relació al trading en determinades empreses de petita capitalització, com ara Gamestop i AMC Enternaiment, que han presentat una altíssima volatilitat en els últims dies a causa de grups de discussió coordinats a la plataforma Reddit. Els mercats americans tampoc se salvaven del pessimisme del mercat i cotitzaven en vermell durant l’última jornada de negociació del mes. L’increment de la volatilitat va propiciar increments en actius refugi com l’or. La principal dada macroeconòmica va ser la publicació del PIB d’Alemanya en el quart trimestre del 2020. El creixement interanual es va situar en el -2,9%, una dada que és superior a les estimacions del -3,4%.

Categories: General Tags: